InloggenContactKalender

Aantekening

Jan Rovere


De vrioegste met zekerheid gekende voorvader was een Bourgondisch onderdaan. Jan 's Rovers had als souverein, Hertog Philips de Goede, die regeerde van 1419 tot 1467. Jan.s naam komt voor in het renteboek van de Heer van Eksaarde, geschreven tussen 1452 en 1462, met de bedoeling jaarlijkse renten of belastingen te heffen van de ingeschrevenen. De Heer van Eksaarde was toen Jan de Gruutere gehuwd met Catharina van Vaernewijck.

We vinden ook Jan Roovere terug in een cijnsboek van het Land van Waas, gedateerd 1433, opgemaakt ten dienste van de Hertog. Daarin staat hijonder de hoofding Lookeren als vader van Jacob, Lauwen en Martinus. dat hij de ene keer in Eksaarde en de andere keer in Lokeren wordt vermeld, betekent dat hij op beide gemeenten land bezat. Over zijn woonplaatskunnen we ons niet uitspreken. Het kan in de Rechtstraat te Eksaarde zijn, maar meer waarschijnlijk in Lokeren op de Keersmaker. Bij het huwelijk van Jacob en Lauwen staat immers de vermelding Lokeren.

Jacob huwde met Gertrudis Vos, dochter van Jan van Waasmunster en had een dochter Amelberga en een zoon Arnoud. Van Martinus kennen we nog devrouw nog de kinderen.

Emiel de Roover, Amsterdam

  • Laatst gewijzigd: 21 juli 2020 23:44

Dit record is gekoppeld aan

Opmerkingen

Stuur een opmerking in

Hosted by Voorouders.net   Powered by Family Tree PHP 1.5 © 2009-2021 Gerrit Veldman